2 st | gul lök |
1 msk | olivolja |
2 klyftor | vitlök |
1500 g | passerade tomater |
1 tsk | basilika |
1 tsk | oregano |
1 tsk | chilipulver |
1 msk | vitvinsvinäger |
1 krm | grovmalen svartpeppar |
2 msk | socker |
420 g | konserverad tonfisk |
250 g | kokta kidneybönor |
250 g | kokta borlottibönor |
30 g | parmesanost |
1.5 tsk | citronskal |
500 g | pasta |
Hacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull, lägg i löken och låt fräsa på låg värme i några minuter tills löken är mjuk. Pressa i vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt de passerade tomaterna och kryddor. Låt koka upp och sjud i några minuter. Tillsätt vitvinsvinäger och en matsked socker samt svartpeppar. Smaka på såsen och tillsätt eventuellt salt och mer socker.
Koka pastan och riv parmesanosten och citronskalet. Lägg ned tonfisk och bönor i pastasåsen och låt det bli varmt. Häll såsen, parmesanost och citronskal över pastan och rör om ordentligt. Servera med lite pressad citron och kanske något blad färsk basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar