onsdag 11 mars 2009

Pasta med tonfisk och bönor

Idag till middagen skapade jag mitt eget recept på pasta med tonfisksås. Receptet ger ungefär 8 portioner, beroende på storlek.

Ingredienser:

2 st gul lök
1 msk olivolja
2 klyftor vitlök
1500 g passerade tomater
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1 tsk chilipulver
1 msk vitvinsvinäger
1 krm
grovmalen svartpeppar
2 msk socker
420 g
konserverad tonfisk
250 g
kokta kidneybönor
250 g
kokta borlottibönor
30 g parmesanost
1.5 tsk citronskal
500 g pasta

Hacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull, lägg i löken och låt fräsa på låg värme i några minuter tills löken är mjuk. Pressa i vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt de passerade tomaterna och kryddor. Låt koka upp och sjud i några minuter. Tillsätt vitvinsvinäger och en matsked socker samt svartpeppar. Smaka på såsen och tillsätt eventuellt salt och mer socker.

Koka pastan och riv parmesanosten och citronskalet. Lägg ned tonfisk och bönor i pastasåsen och låt det bli varmt. Häll såsen, parmesanost och citronskal över pastan och rör om ordentligt. Servera med lite pressad citron och kanske något blad färsk basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar