söndag 15 mars 2009

Burgundisk gryta med glögg

En variant på Burgundisk gryta, som i vanliga fall innehåller rött vin, men eftersom vi inte dricker vin har det ersatts med alkoholfri svartvinbärsglögg.

600 g älgkött, skuret i grytbitar
1½ msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl glögg
2 dl vatten
1 msk sojasås
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
3 st lagerblad
1 msk dijonsenap
200 g champinjoner
200 g gul lök, gärna små

Bryn älgköttet i smör, salta och peppra. Strö över mjölet och rör runt. Tillsätt alla ingredienser utom champinjoner och lök. Låt koka i ca 1 timme. Bryn champinjoner och lök i en stekpanna. Lägg ned dessa i grytan när det är ungefär 15 minuter kvar.

Serveringsförslag: Med kokt potatis och ångkokt broccoli, samt lite persilja på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar