fredag 20 mars 2009

Couscoussallad med ost

Panir är en indisk osaltad ost, som i olika recept görs med citron, vinäger eller yoghurt. Konsistensen blir ganska fast, och är lämplig att steka.

1 l mjölk 3%
½ pressad citron

Koka upp mjölken i en kastrull, dra av den från värmen och ha i citronsaften. Rör om och koka upp igen tills mjölken har blivit grynig. Lägg en duk i en sil och häll över ostmassan så att vasslen kan rinna av.
Lägg en tyngd på i ungefär en timme så att osten pressas ihop. Stjälp upp osten på en tallrik, och låt den torka något. Det blir en ost på ungefär 140 g. Osten kan sedan tärnas eller skivas och stekas i olivolja, eventuellt kan man krydda med lite salt och peppar.

Couscoussallad

Den här veganska couscoussalladen är en favorit, och serveras gärna med fetaost, halloumi eller annan ost. Veganer väljer tofu, eller äter den som den är.

1 st röd lök
1 st squash
1 st paprika
½ st röd chili
1 msk olivolja
3 dl couscous
3 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning

Hacka lök och chili, tärna squash och paprika. Fräs dem i olivolja i en stekpanna.

Koka upp vattnet, blanda med couscousen och buljongtärningen. Låt stå ett par minuter så att vattnet suger in. Blanda couscousen med de stekta grönsakerna. Servera med ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar