måndag 23 mars 2009

Pasta med tomat, svamp och mascarpone

Vad gör man när man inte för allt i världen kan komma på någonting att laga till middag, och har en burk mascarpone i kylen med kort datum? Jag vet inte hur ni gör, men jag surfar runt lite på internet efter inspiration, och sen improviserar jag ihop något eget. Pasta med sås är för övrigt utmärkt mat att ha i matlåda.

Pasta med tomat, svamp och mascarpone
3-4 portioner

250 gram okokt fullkornspasta

1 msk olivolja
1 st röd paprika
1 st röd lök
1 st gul lök
250 g körsbärstomat
2,5 dl förvälld svamp, tex Karl Johan
0,25 st chilipeppar, hackad
1 tsk basilika
salt
svartpeppar

125 g Mascarpone (en halv burk)

Skär paprikan i bitar, och fräs i olivoljan på låg värme. Grovhacka löken och tillsätt den och hela tomater i stekpannan. Lägg i svamp och chili, krydda med basilika, salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

När pastan är nästan klar är det dags att ha i mascarpone i grönsaksröran. Låt den smälta under omrörning. Blanda grönsaksröran med pastan och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar