lördag 4 april 2009

Tryffel med pumpafrön

Påskgodistillverkningen fortsätter...

Chokladtryffel med pumpafrön:

Rosta 1 dl pumpafrön i en varm stekpanna, helst av gjutjärn. De är klara då de börjar bli lite bruna. Strö över en nypa salt och rör om. Det ska vara de gröna pumpafröna, utan skal, inte sådana som man får i "halloweenpumpor".

Gör sedan en tryffelsmet enligt ditt favoritrecept. Jag brukar använda detta:

1 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
½ dl florsocker

Koka upp grädden i en kastrull, bryt ned chokladen i kastrullen för att mjukna. Rör om och ta kastrullen från plattan. Blanda ned florsocker.

Häll ned smeten i en fyrkantig form. Strö pumpafrön över och ställ svalt i minst fyra timmar. Skär sedan i små fyrkanter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar