fredag 10 april 2009

Älgfärsbullar med västerbottenost

En favorit till påsk- eller julbord är köttbullar gjorda av älgfärs. De här är med lite kryddig smak.

400 g älgfärs
2 dl vatten
3/4 dl havregryn
3 msk potatismjöl

1 msk smör
1/2 gul lök
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk mejram
3 st enbär
1 st vitlöksklyfta

1 dl västerbottenost, riven
1/2 msk viltfond
2 krm svartpeppar
1 tsk salt

Blanda vatten, havregryn och potatismjöl i en skål och låt det svälla i 10 minuter. Hacka den gula löken och vitlöken, fräs i smör tillsammans med örtkryddorna och krossade enbär.

Blanda ihop alla ingredienserna. Forma till runda bollar, 40-45 st, och stek i smör i stekpanna eller i en långpanna i ugnen. Det blir en ganska lös deg, så det finns en risk att köttbullarna inte blir särskilt runda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar