180 g strösocker
75 g mandelmassa
2 st ägg
75 g vispgrädde
90 g vetemjöl
20 g kakao
65 g torkade aprikoser
50 g mörk choklad
30 g syltad ingefära
90 g smör
Hacka aprikoser, choklad och den syltade ingefäran i bitar. Smält smöret. Riv mandelmassan, blanda med sockret till en massa. Blanda i äggen. Vispa i 10 minuter och tillsätt vispgrädden. Blanda i vetemjöl och kakao. Blanda i resten av ingredienserna.
Fyll smeten i en avlång form, grädda i 180° i ca 50 minuter. Lägg eventuellt folie över de sista 20 minuterna. Testa med en tandpetare om den är klar, fastnar det chokladsmet på den bör kakan gräddas lite till.
Glasyr:
65 g mörk choklad
40 g osaltat smör
2 tsk vispgrädde
Hacka chokladen. Häll den tillsammans med smör och grädde i en kastrull och smält långsamt på lägsta värmen. Rör hela tiden tills det blivit en jämn smet. Låt svalna tills den är bredbar.
Bred glasyren över tårtan. Dekorera med marsipankycklingar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar