fredag 10 april 2009

Havrebröd

Har makens hela familj på besök, och då går det åt mer bröd än vanligt. Testade ett nytt recept på havrebröd, grunden är från en bok som heter Bröd, från Ica Bokförlag:
50 g jäst
5,5 dl vatten
7,5 dl mjölk
2 tsk salt
1 liter havregryn
5 dl grahamsmjöl
1,6 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Ljumma vatten och mjölk till 37° och häll över jästen, rör om tills det har löst sig. Tillsätt salt, havregryn och mjöl och knåda tills degen är smidig. Jäs under bakduk i ca 60 minuter.

Dela degen i 3 delar och lägg i smorda brödformar. Jäs ytterligare 45 minuter. Pensla med vatten och strö på havregryn. Grädda i 200° på nedersta falsen i ugnen i 45 minuter. Du kan gärna grädda utan formar sista 5 minuterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar