tisdag 14 juli 2009

Mat till fjällen

Nu i semestertider blir det varken så mycket matlagning eller bakning. Hemma efter en vecka på scoutläger hann vi förbereda lite inför en tur i fjällen.

Ett nyttigt mellanmål när energin tryter är dessa kakor.

2 dl havregryn
1 msk vetekli
1 dl kokosflingor
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl torkade aprikoser delade i mindre bitar
2 äggvitor

Mixa alla ingredienser till en massa, platta ut på en plåt. Skär i bitar och grädda 15 minuter i ugnen i 175º.
Många timmar tog det att torka maten som vi skulle ha med oss, här är en bild på hur det såg ut i vår ugn när det var några timmar kvar.

Överst är det tomat, sedan paprika och chili, tomat igen, och nederst gul lök och potatis. Mer om detta samt recept kommer när vi har provat laga dem på trangiaköket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar